لود بالانسر ها در لایه های مختلفی کار می کنند.برای مثال ، لودبالانسینگ خطوط اینترنت در لایه سه و دو ، لودبالانسینگ نرم افزار در لایه هفت و چهار.
لودبالانسینگ یا Load balancing تنها مختص به سرور ها نیست و لینک های اینترنت را هم حتی می تواند شامل شود.
مثلا فرض کنید صاحب یک کافی نت یا یک شرکت هستید ، می توانید خطوط مختلف اینترنت تهیه کنید ، مثلا یه خط پارس انلاین و خط دیگه اسیاتک . حالا هرموقع که پارس انلاین دچار مشکل شد ، اسیاتک شروع به توزیع شدن خواهد کرد و دیگه SPF نخواهید داشت.
در اکثر موارد، دسترسی دائم به اینترنت، برای کارکنان شرکت ها و دفاتری با ابعاد کوچک و متوسط امری ضروری است و قطع شدن اینترنت، اثرات مخربی بر بهره وری و کارایی آن بنگاه اقتصادی خواهد داشت.
با توجه به اتکای هر چه بیشتر کسب و کارهای امروزی بر اینترنت و سرویس های وابسته به آن، عدم دسترسی به اینترنت عموما سبب قطع شدن زنجیره اتصال مشتری و ارباب رجوع به کسب و کارها شده و آینده شرکت ها را با خطرات جدی مواجه می سازد.
بنابراین، با توجه به مشخص شدن اهمیت دسترسی دائمی به اینترنت، ضرورت استفاده از روتر های Load Balancing کاملا واضح می گردد.
لود بالانسینگ (Load balancing) از الگوریتم های بسیاری استفاده می کنند که هدف آنها توزيع هوشمندانه پردازش و يا بيشينه كردن در دسترس بودن تمامي سرورها ميباشد.
لودبالانسینگ (متعادل نمودن بار ترافیکی) یه مؤلفهی کلیدی در زیرساختهای با دسترسپذیری بالاست که معمولا ازش استفاده میشود تا کارایی (performance) و قابلیت اطمینان (reliability) وبسایتها، اپلیکیشنها، دیتابیسها و انواع دیگری از سرویسها، با توزیع کردن حجم کار روی چندین سرور، بالا برود